عمومی

مقایسه کنترل تردد پلاک خوان و رادیویی + فیلم تحلیل

سیستم‌ کنترل تردد برای مدیریت ورود و دسترسی افراد به یک مکان خاص استفاده می‌شود. این سیستم مجموعه‌ای از تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری می‌باشد که از آن برای مدیریت درب ورودی سازمان‌ها و یا ساختمان‌های مختلف استفاده می‌شود. این سیستم ورود و خروج خودروها را به داخل کنترل می‌کند و بعد از احراز هویت؛ اجازه‌ی دسترسی به آن‌ها را می‌دهد. استفاده از این سیستم‌ها موجب می‌شود که اشخاص غیر مجاز اجازه‌ی ورود و دسترسی به داخل را نداشته باشند. سیستم‌های کنترل تردد در انواع و اقسام مدل‌های گوناگون طراحی و تولید شده‌اند که هر کدام از آن‌ها دارای کاربردی متفاوت هستند. ما در ادامه به بررسی مقایسه‌ی کنترل تردد کارت خوان و رادیویی خواهیم پرداخت. سیستم‌های کنترل تردد کارت خوان و رادیویی هر دو دارای عملکردی مشابه به هم می‌باشند.

نحوه عملکرد دستگاه کنترل تردد پلاک خوان
نحوه عملکرد دستگاه کنترل تردد پلاک خوان

سیستم کنترل تردد کارت خوان و پلاک خوان:

در سیستم کنترل تردد پلاک خوان و کارت خوان، چند دوربین در ورودی و خروجی نصب می‌شوند. این دوربین‌ها اقدام به شناسایی و تشخیص پلاک‌های خودرو می‌کنند و بعد از تشخیص پلاک خودرو، فرمان باز را به کنترل برد ارسال می‌کنند. برای این سیستم یک نرم‌افزار هوش مصنوعی تعبیه و نصب می‌شود که در آن نرم افزار، پلاک‌هایی که اجازه‌ی ورود را دارند، ثبت می‌شوند. دوربین‌ها با شناسایی پلاک‌ها و تشخیص هفتاد و یا هشتاد درصد از پلاکی که در مقابل دوربین است با پلاکی که در نرم‌افزار ثبت شده است، اجازه‌ی ورود را به خودرو می‌دهند.

از جمله ایرادات این سیستم کنترل تردد در این است که، اگر پلاک خودرو کثیف باشد، ممکن است که سیستم پلاک را تشخیص ندهد و اجازه‌ی ورود را به آن خودرو ندهد. میزان حساسیت را می‌توان در سیستم کنترل تردد پلاک خوان افزایش داد. به این صورت که می‌توان در نرم‌افزار این سیستم تعیین کرد که اگر ۹۰ درصد پلاکی که در مقابل دوربین قرار دارد با پلاکی که در سیستم ثبت شده است، برابر باشد، اجازه‌ی ورود را به داخل دهد. این موضوع هم ممکن است موجب ایجاد باگ در سیستم شود. چون پرچ‌هایی که بر روی پلاک وجود دارند موجب می‌شوند تا دوربین‌ها عددها را به درستی تشخیص ندهد. همین طور در تشخیص عددهایی مانند دو یا سه ممکن است، مشکل ایجاد شود.

سیستم کنترل تردد رادیویی:

سیستم کنترل تردد رادیویی برای شناسایی از فرکانس‌های رادیویی استفاده می‌کند. در این روش از تگ ها، کارت‌های RFID برای شناسایی و احراز هویت استفاده می‌شوند. این سیستم با روش بدون تماس موجب صدور مجوز عبور می‌شود. این تکنولوژی از فرکانس‌های مختلفی استفاده می‌کند. در سیستم‌های کنترل تردد رادیویی دو عدد رادار در ورودی و خروجی محل مورد نظر قرار می‌گیرند. برخی تگ‌هایی هم به صاحبان خودروها داده می‌شود. این تگ‌ها را صاحبان خودرو بر روی شیشه‌ها وصل می‌کنند. زمانی که خودرو در مقابل این رادارها و در محدوده‌ی برد این رادارها قرار می‌گیرند، رادارها با شناسایی میکروسوئیچ‌های موجود در تگ ها، فرمان باز را به کنترل برد ارسال می‌کنند، در این صورت درب باز و یا بسته می‌شود.

در سیستم‌های کنترل تردد رادیویی باگ تمیز بودن و یا کثیف بودن شیشه‌ها و یا دودی بودن شیشه‌ها وجود ندارد. چون این سیستم کنترل تردد به صورت رادیویی می‌باشد. اما در برخی مواقع ممکن است به دلیل پارازیت‌های مزاحم، برخی تداخل‌هایی ایجاد شوند. البته این مشکل قابل حل شدن است، به این صورت که در این سیستم ها، محدوده‌ی برد رادارها را افزایش می‌دهند و درب بعد از تشخیص میکروسوئیچ‌های موجود در تگ‌ها اجازه‌ی ورود و خروج را می‌دهند.

نحوه عملکرد دستگاه کنترل تردد رادیویی
نحوه عملکرد دستگاه کنترل تردد رادیویی

تفاوت سیستم‌های کنترل تردد کارت خوان و رادیویی در چیست؟

سیستم‌های کنترل تردد پلاک خوان به وسیله‌ی دوربین‌های تحت شبکه کار می‌کنند. در این نوع سیستم‌ها امکان هشدار صوتی برای ورود پلاک‌های خاص وجود دارد. همین طور امکان تعریف و تغییر ظرفیت پارکینگ و ارائه‌ی گزارش‌های آماری و نموداری وجود دارد. سیستم رادیویی هیچ گونه تداخلی را با آلودگی‌های محیطی ندارد. به این صورت که، فرض کنید بعد از مسافرت که پلاک ماشین و شیشه‌ی ماشین شما کثیف شده است، در زمان ورود به پارکینگ، ممکن است سیستم کنترل تردد کارت خوان موجب ایجاد باگ کند و پلاک شما را تشخیص ندهد. در حالی که سیستم کنترل تردد رادیویی دارای چنین باگ‌هایی نمی‌باشد، هر اندازه گل و کثیفی روی شیشه باشد چون سیستم رادیویی است، امکان شناسایی تگ وجود دارد. زمانی که ماشین تصادف کرده و پلاک آن دچار صدمه شود، باز هم امکان بروز چنین مشکلاتی در سیستم کنترل تردد پلاک خوان وجود دارد.

همین موارد موجب می‌شوند که بیشتر افراد برای کنترل تردد از سیستم رادیویی استفاده کنند، چون دردسر سیستم رادیویی کمتر از سیستم پلاک خوان است. در هر دوی این سیستم ها، امکان گزارش گیری و فعال و غیر فعال کردن پلاک و تگ خودرویی را وجود دارد. همین طور در هر دوی این سیستم‌های کنترل تردد، امکان ثبت چند پلاک برای یک واحد وجود دارد، به این صورت که، در یک پروژه‌ای اگر تعداد واحد‌ها زیاد باشد و برخی از واحد‌ها دارای چند ماشین باشند، در نرم‌افزار این سیستم‌ها می‌توان تنظیمات را به گونه‌ای انجام داد که تا زمانی که پلاک خودروی ثبت شده، از پارکینگ خارج نشده اجازه‌ی ورود پلاک ثبت شده دیگر را برای آن واحد، به داخل ندهد. این موضوع موجب می‌شود که افرادی که دارای چند ماشین هستند، ماشین‌های خود را در پارکینگ‌های دیگران پارک نکنند.

به صورت کلی امکانات هر دو سیستم برابر است و تنها فرق آن‌ها در این است که سیستم پلاک خوان از هزینه‌ی بیشتری برای نصب و تهیه برخوردار است و یک باگ بزرگی هم به دلیل کثیفی پلاک دارد. در سیستم رادیویی هزینه‌ی نصب پایین‌تر می‌باشد و باگ زیادی ندارد.

دستگاه کنترل تردد رادیویی
دستگاه کنترل تردد رادیویی

سیستم کنترل تردد رادیویی مناسب چه جاهایی است؟

سیستم کنترل ترد خودرو رادیویی برای اماکنی که تعداد پارکینگ آنها زیاد است مناسب است به این دلیل که هزینه ریموت برای ساکنین خیلی بالا میرود در ضمن سیستم کنترل تردد برای پروژه هایی که نیاز به کنترل ورود و خروج در آنها وجود دارد نیز مناسب میباشد

سیستم کنترل تردد پلاک خوان مناسب چه جاهایی است؟

کنترل تردد پلاک خوان نیز مانند سیستم رادیویی برای مکان هایی که تعداد پارکینگ زیادی دارند مناسب است که بتوان ریموت را حذف و هم چنین عبور و مرور خودروها را کنترل کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *