عمومی

افزایش امنیت راهبند ها با نصب تجهیزات جانبی

جهت افزایش امنیت راهبند یک سری تجهیزات جانبی وجود دارد که در تمام برند‌ها امکان استفاده از آن‌ها وجود ندارد. در واقع این اقلام جانبی در برخی از برند‌ها ممکن است وجود داشته باشند و برخی دیگر به صورت مجزا به فروش برسند. به طور کلی در تمام راهبند‌های میله‌ای یک سری از تجهیزات از جمله موتور، بدنه، میله، پایه و غیره از تجهیزات ثابت محسوب می‌شوند.

این احتمال وجود دارد که اقلام مذکور، در برخی از برند‌های مختلف، کم و زیاد شوند، اما به طور کلی، اجزای تشکیل دهنده تمام راهبند‌ها به همین شکل هستند.

در این مقاله قصد داریم به معرفی تجهیزات اضافی که جهت افزایش امنیت راهبند و همچنین جهت افزایش قابلیت راهبند اتوماتیک استفاده می‌شوند، بپردازیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

نصب نگهدارنده متحرک، جهت افزایش امنیت راهبند به چه صورت می‌باشد؟

یکی از تجهیزاتی که جهت افزایش امنیت راهبند از آن استفاده می‌کنند، نصب نگهدارنده متحرک است. برای مثال زمانی که دو تا راهبند روبروی هم داریم و یک دهنه بازشو بزرگ داریم، نمی‌توانیم دو تا بازوی میله نگهدارنده را ثابت قرار دهیم تا بوم‌های راهبند بتوانند به روی آن قرار بگیرند. در این مواقع می‌توان جای آن ها، دو تا نگهدارنده متحرک به زیر میله نصب کرد.

زمانی که راهبند به سمت بالا حرکت می‌کند، این میله همراه با راهبند به سمت بالا حرکت می‌کند و زمانی که به سمت پایین باز می‌گردد، میله هم به سمت پایین می‌آید.

راهبند میله ای دوطرفه
راهبند میله ای دوطرفه

طریقه نصب فنس روی راهبند چگونه است؟

نصب فنس روی راهبند از دیگر تجهیزاتی می‌باشد که جهت افزایش قابلیت راهبند‌ها به کار می‌رود. البته تمام راهبند‌ها قابلیت نصب فنس را ندارند.

در واقع تنها برخی از مدل‌های راهبند وجود دارد که می‌توان، فنس‌هایی که زیر میله قرار دارند را به روی میله راهبند نصب کرد. این فنس‌ها همزمان با میله به سمت بالا حرکت کرده و همچنین همراه با میله به سمت پایین باز می‌گردند.
علت نصب فنس روی راهبند این است که عابر نمی‌تواند سر خود را خم کرده و از زیر میله عبور کند.

در چه مواقعی می‌توان طول میله راهبند را کوتاه کرد؟

جهت افزایش قابلیت راهبند راهکارهای زیادی وجود دارد. برای مثال شما یک راهبندی دارید که طول آن به طور استاندارد ۷ متر می‌باشد. دهنه کاربری شما ۶ متر است. بنا به هر دلیلی مجبور هستید از این راهبند استفاده کنید.

پس باید میله را متناسب با دهانه کوتاه کنید. با توجه به اینکه فنر، موتور و سایر تجهیزاتی که درون راهبند قرار دارند، برای ۷ متر طراحی شده و شما یک و نیم متر از طول لوله را کم کرده اید، در واقع حدود ۲۰ الی ۳۰ کیلو از وزن راهبند کم شده است.

بنابراین راهبند در زمان بالا رفتن، به صورت تیکه تیکه حرکت می‌کند. در این مواقع شما می‌توانید از دو روش استفاده کنید. برخی از برند‌های راهبند، یک سری وزنه‌های مخصوص دارند که داخل میله قرار گرفته است یا به ته لوله وصل می‌شوند که توانایی پشتیبانی از وزن لوله را دارند تا وزن میله به ابعاد استاندارد برسد. راه دوم این است که وزنه‌ها را داخل خود میله قرار دهید.

کی سوئیچ جهت افزایش قابلیت راهبند به چه صورت نصب می‌شود؟

یکی دیگر از تجهیزاتی که جهت افزایش امنیت راهبند به کار می‌رود، قطعه‌ای به نام کی سوئیچ می‌باشد. در زمان‌هایی که کاربر قصد استفاده از ریموت را ندارد یا راهبند دارای قابلیت دکمه استوپ و کلوز می‌باشد، مانند کلید‌های رومیزی که برای نگهبانی استفاده می‌شود، می‌توانید از کی سوئیچ استفاده کنید.

روش استفاده از این قطعه جهت افزایش قابلیت راهبند در برندهای مختلف، گوناگون می‌باشد. بعضی از برند‌های تولید کننده، علاوه بر کی سوئیچ، داخل راهبند ریموت رسیور هم قرار می‌دهند.

برخی دیگر از برند ها، استفاده از کی سوئیچ و ریموت رسیور را به اختیار خود کاربر می‌گذارند تا متناسب با بودجه خود، انتخابی مناسب داشته باشد. فلاشر و فتوسل هم جزو تجهیزاتی می‌باشند که تقریبا وجود آن‌ها در تمام راهبند‌ها الزامی می‌باشد.

افزایش امنیت راهبند با نصب فنس
افزایش امنیت راهبند با نصب فنس

در چه زمان‌هایی می‌توان از چراغ راهنمایی جهت استفاده از راهبند میله‌ای استفاده کرد؟

از دیگر تجهیزاتی که جهت افزایش امنیت راهبند از آن در برخی از کاربری‌ها استفاده می‌کنند، نصب چراغ راهنمایی است. در برخی از مکان‌ها مانند سر پیچ‌ها یا رمپ ها، محدودیت دید وجود دارد. در این مواقع باید از تجهیزاتی مانند چراغ راهنمایی استفاده کنید.

چراغ راهنمایی به کنترل برد راهبند‌ها متصل می‌شود. به این گونه که اگر راهبند فرمان باز دریافت کرد و از سمت بالا ماشین قصد ورود داشته باشد، چراغ قرمز روشن می‌شود تا مانع از ورود ماشین به رمپ گردد و بالعکس.

استفاده از این تجهیزات جهت افزایش امنیت راهبند بستگی به برند تولید کننده دارد که آیا قابلیت نصب این تجهیزات به روی راهبند وجود دارد یا خیر.

برای دیدن راهنمای خرید راهبند روی لینک کلیک کنید

سایر تجهیزات قابل نصب به روی راهبند ها، کدامند؟

یک سری دیگر از تجهیزات که جهت افزایش امنیت راهبند استفاده می‌شود، نصب باتری می‌باشد. در راهبند‌های ۲۴ ولت، شما امکان نصب باتری را دارید.

به شرطی که برد و شارژر داشته باشد. چراغ روی بازو از دیگر تجهیزاتی است که می‌توان به فواصل نیم متری، یک متری و یا به صورت سر تا سر به روی راهبند نصب کرد. برخی از برند‌ها دارای چراغ بازو می‌باشند و برخی دیگر از برند ها، این تجهیزات را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند.

جهت جلوگیری از ویسکوزیته روغن راهبند در مناطق سردسیر و گرمسیر چه اقدامی انجام باید داد؟

در برخی از راهبند ها، مخصوصا راهبند‌های هیدرولیکی، در مناطق بسیار گرمسیر مانند خوزستان و بندرعباس و همچنین مناطق سردسیر از جمله کردستان، آذربایجان غربی و غیره، ویسکوزیته روغن یا گرانروی روغن تغییر می‌کند.

بنابراین شما می‌توانید در مکان‌هایی که خیلی سرد هستند، در صورتی که در داخل راهبند از روغن‌های زمستانی استفاده نشده باشد، از هیتر‌های مخصوص جهت گرم نگه داشتن روغن استفاده کنید تا روغن سفت نشود.

در مناطق گرمسیر، امکان نصب کولر وجود ندارد. در نتیجه در این مواقع از روغن‌های سفت‌تر استفاده می‌کنند تا زمانی که در گرما شل می‌شوند، در عملکرد راهبند مشکلی به وجود نیاید.

نصب چراغ روی راهبند میله ای
نصب چراغ روی راهبند میله ای

کاربرد سیف تی اچ در راهبند‌ها به چه صورت است؟

از دیگر تجهیزاتی که جهت افزایش امنیت راهبند از آن استفاده می‌کنند، سیف تی اچ می‌باشد. یک لاستیک زیر میله قرار می‌گیرد. داخل این لاستیک یا دو طرف آن، مادون قرمز قرار دارد. همچنین می‌توان یک تسمه خیلی نازک قرار داد.

اگر به هر دلیلی چشمی عقب‌تر نصب گردد یا راهبند فاقد چشمی باشد، زمانی که خودرو قصد عبور دارد، به محض این که لاستیک با مانع برخورد کند، راهبند استپ می‌شود و باز می‌گردد.

این تجهیزات در ایران زیاد کاربرد ندارد. به خصوص اگر ما از فتوسل و چشمی استفاده می‌کنیم، نیازی به این تجهیزات نخواهیم داشت. در مکان‌های صنعتی در کنار فتوسل و چشمی می‌توان از سیف تی اچ استفاده کرد.

برای مثال در مکان‌هایی که لیفتراک قصد عبور دارد، شاخک‌های لیفتراک که جلوتر از بدنه قرار دارند، با سیف تی اچ برخورد کرده و مانع از بروز آسیب بیشتر می‌شوند.

نصب تجهیزات روی راهبند چقدر زمان میبرد؟

نصب تجهیزاتی مانند فلاشر و یا ریموت کنترل و رسیور بر روی راهبند زمان زیادی نیاز ندارد ولی در ضورتی که برای مثال قرار باشد فتوسل ( چشمی ) برای راهبند نصب گردد و سیم کشی برای چشمی راهبند انجام نشده باشد حداقل 3 تا 4 ساعت زمان نیاز است
تجهیزاتی مانند کنترل تردد و .. نیز در صورت وجود زیر ساخت ( سیم کشی و … ) 2 تا 3 ساعت زمان نیاز دارد

نصب تجهیزات روی راهبند چقدر هزینه دارد؟

با توجه به برند راهبند و نوع تجهیزاتی که راهبند نیاز دارد هزینه آن متغیر میباشد

آیا نصب تجهیزات میتواند به راهبند آسیب بزند؟

در صورت استفاده از تجهیزات استاندارد برا ی راهبند آسیبی به راهبند نخواهد رسید برای مثال اگر راهبند میله نیاز دارد بایسیتی از میله خود آن راهبند و یا میله ای که وزن آن با میله اصلی تفاوتی نداشته باشد استفاده کنیم اگر میله سنگین تر یا بلندتر و حتی سبکتر بگذاریم به گیربکس و فنر آسیب خواهد رسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *