عمومی

میزان تحمل فشار راهبندها چقدر است؟

به نظر شما میزان تحمل فشار راهبندها چقدر می‌باشد؟ اصلا آیا راهبند‌ها برای تحمل فشار طراحی و ساخته می‌شوند؟ آیا راهبند‌هایی جهت تحمل فشار وجود دارند؟ جهت پاسخ به سوالات فوق در این مقاله همراه ما باشید.

میزان تحمل فشار راهبند‌ها چقدر است؟

میزان تحمل فشار راهبندها به نوع آن‌ها بستگی دارد. اصولا راهبند‌ میله‌ای برای این طراحی نشده‌ است که فشاری را تحمل کنند. یعنی شما اگر با خودروی خود به راهبند میله‌ای برخورد کنید، در بهترین حالت علاوه بر اینکه خودروی شما آسیب می‌بیند، امکان کج شدن بوم یا میله راهبند هم وجود دارد.

اگر شدت ضربه بسیار بیشتر باشد، ممکن است گلویی راهبند آسیب ببیند و دچار شکستگی شود. همچنین امکان آسیب دیدن گیربکس راهبند‌ها وجود دارد.

میزان تحمل فشار راهبندها بسیار محدود می‌باشد. راهبند‌های میله ای، مناسب تحمل فشار زیاد نمی‌باشند. تنها راهبند‌های ستونی تحمل فشار بالا را دارند، که به علت داشتن قیمت بسیار زیاد در هر کاربری نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

میزان تحمل فشار راهبند ها
میزان تحمل فشار راهبند ها

تحمل فشار راهبند هیدرولیک چه میزان می‌باشد؟

تحمل فشار راهبند هیدرولیک همانند دیگر راهبند‌های مکانیکی می‌باشد. در این راهبند‌ها ممکن است بر اثر شدت ضربه، سیستم هیدرولیک دچار نقص فنی شود و روغن ریزی پیدا کند. در واقع میزان تحمل فشار راهبند‌ها برای این است که راننده متوجه مانع شود و بایستد.

در حقیقت ما نمی‌توانیم از راهبند‌های میله‌ای برای مکان‌های امنیتی و حفاظتی استفاده کنیم. تنها می‌توانیم برای پارکینگ مجتمع‌های مسکونی، پارکینگ‌های عمومی، پارکینگ‌های تجاری و غیره استفاده کنیم. در اصل هدف از استفاده راهبند‌های میله ای، مانع از ورود افراد ناشناس به فضاهای خصوصی می‌باشد.

برای مشاهده تفاوت راهبند میله ای و ستونی روی لینک کلیک کنید

تحمل فشار راهبند‌هایی که توسط شرکت‌های چینی ساخته شده است، چه مقدار می‌باشد؟

برخی از شرکت‌های چینی نوعی راهبند میله‌ای طراحی کرده اند، که اسم آن را میله ضد ضربه گذاشته اند. گلویی که در انتهای میله قرار گرفته است، در زمان‌هایی که ضربه به میله وارد می‌شود، میله را از حالت لولایی شکلی خارج کرده و کج می‌شود. سپس به سر جای خود باز می‌گردد. این نوع از راهبند‌ها هم، پس از وارد شدن ۱۰ الی ۱۲ ضربه، کارایی خود را از دست می‌دهند.

در نتیجه نمی‌توان گفت، میزان تحمل فشار راهبند‌ها چه مقدار است، زیرا اصلا راهبند‌ها برای تحمل ضربه ساخته نشده اند. آلومینیوم راهبند‌ها به صورت اکسترود می‌باشند و تنها تا یک حدی نسبت به آلومینیوم معمولی فشار را تحمل می‌کنند.

در راهبند‌هایی که میله آهنی درون آن‌ها قرار دارد، عملا منسوخ شده محسوب می‌شوند و میله به صورت بدتری کج می‌شود. همچنین احتمال آسیب دیدن خودرو هم بسیار بیشتر می‌باشد.

میزان تحمل فشار راهبندها
میزان تحمل فشار راهبندها

میزان تحمل فشار راهبندها در کدام یک از انواع آن ها، بیشتر می‌باشد؟

اگر بخواهیم به طور اختصاصی به مبحث میزان تحمل فشار راهبند‌ها بپردازیم، باید به سراغ راهبند‌های بولارد یا در حقیقت راهبند‌های ستونی برویم. این راهبند‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از داخل زمین بیرون می‌آیند.

در اصل آن‌ها تنها جهت تحمل فشار و ضربه طراحی شده اند. به عبارتی راهبند‌های ضد ترور نام دارند. طراحی این راهبند‌ها به این صورت است که مثلا فلان برند با فلان مدل با اطلاعات فنی مشخص، توانایی برخورد با خودرویی که وزن آن ۷.۵ تن می‌باشد و سرعت آن ۵۰ کیلومتر است، را دارد.

یعنی اگر با شرایط مذکور، ماشین به راهبند برخورد کند، تحمل فشار راهبند به قدری بالا می‌باشد که خودرو منهدم می‌شود و آسیب می‌بیند، اما راهبند همچنان از جای خود تکان نخورده و دچار هیچ آسیبی نخواهد شد. طبیعتا این راهبند‌ها برای یک مجتمع مسکونی یا یک مجتمع تجاری مناسب نمی‌باشند.

جهت نصب راهبند بولارد یا ستونی برای یک دهنه ۴ متری، شما نیازمند ۳ عدد سیلندر می‌باشید. در حقیقت باید حدود چندین برابر نسبت به راهبند میله ای، هزینه کنید.

راهبند‌های بولارد یا ستونی، مناسب چه مکان‌هایی می‌باشند؟

در برخی از کاربری‌ها به دلیل امنیت بیشتر از راهبند‌های بولارد یا ستونی استفاده می‌کنند. میزان تحمل فشار راهبندها متناسب با نوع کاربری مورد نظر، بسیار زیاد است. در واقع همانند یک ستون آهنی قوی، فشار را تحمل می‌کنند. به طور کلی راهبند‌های بولارد یا ستونی، مناسب ارگان‌های امنیتی، نظامی، حفاظتی، سفارتخانه ها، پتروشیمی ها، پالایشگاه ها، خطوط ویژه اتوبوس و تاکسی و غیره می‌باشند.

خصوصیات و ویژگی‌های راهبند‌های بولارد یا ستونی چه می‌باشد؟

علاوه بر اینکه تحمل فشار راهبند ستونی بسیار زیاد می‌باشد، از ویژگی‌های دیگری هم برخورد می‌باشد. برای مثال امکان ساخت و تولید انواع این راهبند‌ها با قطر و ارتفاع دلخواه وجود دارد. همچنین طراحی بدنه و ساخت آن‌ها از فولاد ضد زنگ استیل و یا ورقه‌های آهن می‌باشد.

از دلایل دیگری که می‌توان گفت میزان تحمل فشار راهبند‌ها از نوع ستونی بسیار زیاد می‌باشد، کیفیت موادی می‌باشد که در ساخت آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین دارای طول عمر زیادی هستند. همچنین امکان تنظیم حرکت بولارد‌ها توسط تابلو‌های کنترل وجود دارد.

اهمیت تحمل فشار راهبند‌های ستونی یا بولاردی چه می‌باشد؟

در واقع اهمیت میزان تحمل فشار راهبندها از نوع ستونی یا بولاردی از نظر امنیتی می‌باشد. این دسته از راهبند‌ها اغلب به منظور ایجاد مانع در برابر حملات تروری، طراحی و ساخته می‌شوند. در مناطقی که نیازمند حساسیت زیادی هستند، راهبند‌های بولاردی نصب می‌کنند.

همچنین در مکان‌هایی که محدودیت‌هایی برای ورود خودرو‌های غیر مجاز وجود دارد، از این دسته راهبند‌ها استفاده می‌شود. هدف اصلی آن‌ها محافظت از راه و تامین امنیت و حفاظت می‌باشد. در نتیجه با قرار دادن این راهبند ها، از حملات احتمالی پیشگیری می‌کنند.

با توجه به اهمیتی که در مقابل حفاظت دارند، باید میزان تحمل فشار راهبندها زیاد باشد، تا در صورت بروز حادثه، مانع از خروج و ورود افراد ناشناس یا تروریست شوند. به عنوان مثال در مناطق نظامی، راهبند کف خواب یا راهبند ستونی، به عنوان مهمترین حفاظ برای این منطقه محسوب می‌شود. همچنین در سفارتخانه ها، به دلیل اهمیت بسیار زیادی که دارند، یک گزینه‌ی بسیار مهم جهت حفاظت مجموعه به حساب می‌آیند.

تفاوت راهبند میله‌ای با راهبند‌های بولارد چه می‌باشد؟

طراحی و ساخت راهبند‌های میله‌ای با بولارد‌ها متفاوت می‌باشد. راهبند‌های میله‌ای یا بازویی تنها یک نقش شماتیک دارند و افراد با مشاهده این راهبند ها، متوجه می‌شوند بدون مجوز اجازه تردد نخواهند داشت. راهبند‌های بولارد یا ستونی در واقع مناسب مناطق حفاظتی می‌باشند.

بنابراین میزان تحمل فشار راهبند‌ها متناسب با نوع آن متفاوت می‌باشد. برای مثال تحمل فشار راهبند میله‌ای اهمیت چندانی ندارد، اما میزان تحمل فشار راهبند‌های بولاردی یا ستونی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. در واقع راهبندهای ستونی متناسب با قدرت خود، در برابر ضربه مقاوم می‌باشند.

استفاده از راهبند بولارد جهت حفاظت در مناطق حفاظتی
استفاده از راهبند بولارد جهت حفاظت در مناطق حفاظتی

آیا فشار بیش از حد به راهبند طول عمر آن را کم میکند؟

یکی از مواردی که باعث کاهش طول عمر راهبند میگررد فشار بیش از حدرو راهبند است
فشار روی راهبند یعتی تردد بیشتر از حد راهبند ( هر راهبند براساس نوع طراحی و مکانیزم کارکرد تعداد مشخصی تردد را ساپورت میکند ) همچنین تعویض میله راهبند با میله بلندتر و یا تنظیم نبودن فنر راهبند باعث فشار و خرابی راهبند میله ای میگردد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *