انواع سنسورهای دزدگیر اماکن تلفن ثابت و دزدگیر اماکن سیم کارتی در طراحی های گوناگون و متنوعی به منظور پیشگیری و تشخیص خطرات احتمالی تولید شده است. به این صورت که سنسور نقش حواس انسانی را در سیستم حفاظت دارد. به همین خاطر برای شناسایی ورود غیر مجاز در سیستم دزدگیر از انواع سنسورها در مدل های مختلف استفاده می شود. نحوه ی عملکرد انواع سنسورها به این صورت است که بعد از شناسایی ورود غیرمجاز به وسیله ی چشمی دزدگیر، پنل دزدگیر شروع به زدن آژیر می کند و بلافاصله فرمان تماس گرفتن ارسال می شود. انواع سنسورها همانند نگهبانان مجازی عمل می کنند. به این صورت که برای سنسورها خطوط و فواصلی تعیین می شود و سنسورها با ارسال امواج در ساعات تعیین شده موجب محافظت از محیط مورد نظر می نماید. زمانی که یکی از امواج قطع شود، آژیر به صدا در می آید.
بررسی انواع سنسورها:
سنسورها و رادارهایی که برای یک دزدگیر اماکن سیم کارتی و یا خط تلفن ثابت مورد استفاده قرار می گیرند، در انواع گوناگونی می باشد. به این صورت که انواع سنسور به سه دسته ی اصلی تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی کامل این سه نوع سنسور مورد استفاده در دزدگیر اماکن خواهیم پرداخت. سه دسته از انواع سنسورها به شرح زیر هستند:
- رادار
- مگنت درب
- شوک سنسور
بررسی سنسور رادار دزدگیر اماکن:
یکی از انواع سنسورهای دزدگیر اماکن، سنسور رادار نام دارد. عملکرد این سنسور به این صورت است که انرژی رادیویی را به یک محل منتشر می کند. امواج ارسالی با نرخ های متفاوتی به سنسور برگشته می شوند، در مواقعی که فردی وارد محیط می شود، میزان سیگنال های برگشتی به سنسور تغییر پیدا می کند. این تغییر را سنسور رادار تشخیص داده و سیستم هشدار را فعال می کند.
خود سنسور رادار از لحاظ عملکرد به دو دسته تقسیم می شود.
- رادار خفاشی: یکی از انواع سنسور رادار خفاشی نام دارد که پالس را ارسال می کند و برگشت پالس را اندازه گیری می کند.
- رادار حرکتی: دومین نوع سنسور رادار، رادار حرکتی نام دارد. این سنسور اقدام به تشخیص حرکت می کند و زمانی که حرکتی را حس کند، تحریک می شود و سیستم هشدار را فعال می کند.
همین طور رادارها به دو دسته ی بی سیم و وایرلس و با سیم تقسیم می شوند. رادارهای با سیم هم برای نصب نیاز به سیم کشی دارد. رادارهای با سیم از چهار رشته سیم تشکیل شده است. دو سیم آن مربوط به ولتاژ و دو سیم دیگر آن فرمان می باشد. خود رادارهای با سیم در دو نوع وزنی و پت و معمولی می باشد. به این صورت که، در خانه هایی که حیوان خانگی وجود دارد، از رادار با سیم از نوع پت استفاده می شود. این چشمی ها از 25 کیلو گرم کمتر را حس نمی کند. ولی مدل های معمولی رادارهای با سیم، بسیار حساس می باشند، حتی ممکن است به جا به جایی هوا هم عکس العمل نشان داده و شروع به زدن آژیر نماید.
رادارهای بی سیم همان گونه که از نام آن مشخص است، بدون سیم بوده و به صورت وایرلس به شبکه نصب می شود. این رادارها نیازی به سیم کشی ندارند و با توجه به برند و شعاعی که انتخاب می شود، می تواند فضای مورد نظر را پوشش می دهد. برد مفید رادارهای بی سیم 10 تا 150 متر می باشد. نحوه ی عملکرد این رادار هم دقیقا مانند رادار با سیم است. این رادارها در مکان هایی که امکان کابل کشی وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد. حتی ممکن است که در خانه از دو نوع رادار بی سیم و با سیم استفاده شود. رادارهای بی سیم هم دارای مدل های وزنی می باشند که از آن بیشتر در فضاهای باز استفاده می شود.
انواع سنسور
بررسی مگنت درب:
یکی دیگر از انواع سنسورهای دزدگیر، مگنت درب می باشد. نصب این سنسور بر روی درب، این امکان را فراهم می کند که باز و بسته بودن درب تشخیص داده شود. نحوه ی عملکرد سنسور مگنتی به این صورت است که، یکی از این دو قطعه ی سنسور مگنتی بر روی درب متحرک و دیگر بر روی درب ثابت نصب می شود. این سنسور موجب ایجاد میدان مغناطیسی می کند و زمانی که درب باز می شود، این میدان مغناطیسی به هم می خورد و آژیر به صدا در می آید. از این نوع سنسور می توان بر روی درب های کشویی، درب های بادبزنی، درب های پارکینگ و درب های تاشو هم استفاده کرد.
مگنت درب در دو نوع با سیم و بدون سیم می باشد. مگنت با سیم نیاز به کابل کشی دارد ولی مگنت های بی سیم با باتری کار می کند. این سنسورهای از ترمینال پیچی و نصب خیلی سریعی برخوردار می باشد و ترمینال فلزی ضد آب آن موجب افزایش طول عمر این سنسور شده است.
بررسی شوک سنسور یکی از انواع سنسورهای مورد استفاده در دزدگیر:
همان گونه که در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم، دزدگیر اماکن دارای انواع سنسور های مختلفی می باشد. یکی دیگر از انواع سنسورهای مورد استفاده در دزدگیر اماکن، شوک سنسور می باشد. شوک سنسور لرزه سنج بوده و بر روی شیشه و یا دیوار و خودرو نصب می شود. در صورت تخریب دیوار و یا شیشه، آژیر شوک سنسور به صدا در می آید و یا از این اتفاق از طریق تماس با تلفن و یا پیامک مطلع می شوید. شوک سنسور در دو نوع با سیم و بی سیم می باشد. نوع با سیم شوک سنسور نیاز به سیم کشی دارد.
شوک سنسور بی سیم نیازی به سیم کشی نداشته و از باتری استفاده می کند. این سنسورها از هزینه ی بالاتری برخوردار هستند ولی نصب سریع و خیلی راحتی را دارند، چون نیازی به سیم کشی و کابل کشی ندارند. ولی در همین راستا ذکر این موضوع از قاعده مستثنی نمی باشد که در شوک سنسور بی سیم باید همیشه هزینه ی باتری را در نظر گرفت. بستگی به رادار و میزان حرکتی که در جلوی چشمی صورت می گیرد، بایستی اقدام به تعویض و شارژ مجدد باتری شوک سنسور بی سیم نمود.